جک پارکینگی
جکها اساساً برای آسانتر کردن فرآیند باز و بسته شدن دربهای پارکینگ در ساختمانهای مسکونی و پارکینگها به کار میروند. که برحسب نوع کارکردشان و محل نصب به سه دسته کلی تقسیم می شوند .
1-جک پارکینگی ریلی
2-جک پارکینگی هیدرولیک
3-جک پارکینگی الکترومکانیک
جک ریلی
جک ریلی ، برای دربهایی که بصورت یک لت ( یک لنگه ) هستند و بر روی یک ریل حرکت می کنند. طراحی شده اند ( مانند درب کارخانه ها ) و این جک از چند بخش تشکیل شده است :
1-قسمت اصلی موتور است.
2-قسمت چرخ دنده یا خورشیدی اپراتور
3- ریل دنده شانه ای
4- براکت لیمیت سوییچ
5- ریموت کنترل
6- فتوسل
7- آنتن
8- فلاشر
خصوصیات جک های ریلی
جک های در باز کن ریلی معمولا دارای الکتروموتورهای بزرگ هستند. و شرکت های تولید کننده این نوع موتورها را بر حسب توان ، تولید و دسته بندی می کنند و معمولا مدلهای 600 کیلو ،800 کیلو ، 1000 کیلو ، 1200 کیلو ،1500 کیلو و 2000 کیلو و 2500کیلو در بازار موجود است .
هنوز هم بر خلاف جک پارکینگی هیدرولیکی و الکترومکانیکی که نمونه تولید داخلی خوب و با کیفیت هم دارند. متاسفانه همچنان مرغوب ترین جک های ریلی تولید کشور ایتالیا است و در مرتبه دوم کشور چین بزرگترین تولید کننده این نوع جک می باشد. و ایران هنوز به تولید مرغوب دست پیدا نکرده است .
تفاوت جک پارکینیگی هیدرولیک با الکترومکانیک
جک های هیدرولیک و الکترومکانیک معایب و مزایایی نسبت به یکدیگر دارند که در زیر به چند نمونه از آنها می پردازیم :
از نظر نوع استفاده
نوع عملکرد
تفاوت قیمت ،قدرت و امنیت
جک پارکینگی الکترومکانیک
• جک پارکینگی الکترومکانیک معمولا در ساختمانها با تردد کم مورد استفاده قرار می گیرد. اما در مقابل جک هیدرولیکی در ساختمانهایی با میزان تردد بالا و درب های سنگین که معمولا در پارکینگهای مراکز اداری ، تجاری و یا مجتمع های مسکونی با تعداد واحد بالاتر از 50 عدد مورد استفاده است .
• دومین تفاوت با توجه به نوع عملکرد هر کدام از جک ها می باشد .
درجکهای الکترومکانیک انرژی مکانیکی و الکتریکی باعث باز و بسته شدن درب می شود که روش کار آنها با چرخ دنده و گیربکس است. به همین خاطر در بیشتر موارد از آنها با عنوان جک های چرخ دنده ای یا گیربکسی یاد می شود .این نوع جکها به دو دسته 24 ولت و یا 220 ولت تقسیم می شوند و در هنگام قطع برق نوع عملکرد آنها با هم متفاوت است. جکهای الکترومکانیک 24 ولت از شارژ باطری جانبی جهت کار کردن استفاده می کند . اما در موارد 220 ولت در هنگام قطع برق جهت کارکردن نیاز به سیستم UPS است .
مزایای جک الکترومکانیک.
جک های الکترومکانیک جدا از اینکه قیمت آنها به صرفه تر است مزایای دیگری هم دارند من جمله اینکه :
تابلو فرمان کوچکتری دارند و قابلیت برنامه دهی روی تنطیمات مدنظرمصرف کننده را دارد.
معایب جک الکترومکانیک
شایان ذکر است که در صورتی که تردد در ساختمان بالا باشد گیربکس به مرور زمان دچار فرسایش و خوردگی می شود. و تردد بالا سبب داغ کردن جک و نهایتا معیوب میشود ومناسب مجتمع های انبوه با تردد بالا نیست و بیشتر مناسب خانه های ویلایی است این امر سبب شد که جکهای هیدرولیکی کم کم وارد بازار شود .
جک پارکینگی هیدرولیک
مکانیسسم کار این جک ها با استفاده از فشار روغن در باز و بسته شدن درب می باشد. و هنگام بسته شدن درب هر دو لنگه به طور کامل روی هم چفت می شوند و این امر سبب ایجاد امنیت بیشتر می شود .
حال با توجه به اینکه جک های هیدرولیکی و الکترو مکانیکی از نظر ظاهری تفاوت چندانی با هم ندارند ولی قیمت و هزینه جک هیدرولیکی بالاترازالکترومکانیکی است .
مزایای جک هیدرولیک
اگر بطور کلی بخواهیم مزایای جک های پارکینگی هیدرولیکی را بیان کنیم میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم :
قابلیت تحمل وزن بالای هر لنگه از درب
مناسب جهت درب های سنگین به دلیل بالا بودن قدرت جک
مقاوم در خصوص ضربه
امنیت بالا به دلیل چفت شدن هر لنگه درب روی هم .
معایب جک هیدرولیکی
تنها عیبی که در خصوص این نوع جک ها می توان بیان کرد قیمت بالای آن می باشد. که همین امر گاهی باعث می شود که خریداران مزایای ذکر شده را نادیده بگیرند و انتخابی روی خرید این جک نداشته باشند و به سمت خرید جکهای الکترومکانیک روند .
حالا با توجه به توضیحاتی که در خصوص جکها و معایب و مزایای هر کدام داده شد، باید دقت لازم را در خصوص انتخاب بهترین و مناسبترین گزینه برای نیازهای خود داشته باشیم و در حالت کلی باید به موارد زیر توجه کنیم. نکات قابل توجه در خرید جک پارکینگی:
1. میزان تردد در ساختمان
2. منطقه آب و هوایی و باد خور بودن یا نبودن محیط نصب جک را در نظر بگیریم چه بسا درب هایی که سبک هستند ولی به دلیل باد خور بودن محیط نصب ، مصرف کننده مجبور است از جک های پر قدرت استفاده کند چون فشار باد در برخی از مناطق باد خیز گاهی سبب آسیب فیزیکی جک های ضعیف می شود .
3. سبکی و سنگینی هر لنگه از درب مورد نظر و یا جنس درب را در نظر بگیریم .
4. قیمت جک مورد نظر را در نظر بگیریم .
در تمامی موارد ذکر شده، کارشناسان ما به صورت آنلاین و تلفنی آماده پاسخگویی و مشاوره در خصوص بهترین انتخاب جهت خرید شما هستند. شما میتوانید تنها با یک تماس با شمارههای ۰۹۱۲۳۸۴۷۵۷۲ و یا ۰۹۳۵۸۷۵۷۰۶۱، خریدی مطمئن داشته باشید.